POVERENICA U MENTORSKOJ ŠETNJI O OKVIRU PROGRAMA „PODELI SVOJE ZNANJE“

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković je naglasila da je podrška izgradnji uspešnih žena , jačanje njihovog položaja i ekonomske nezavisnosti neophodno u društvu koje teži da postane evropsko i da mentorski mehanizam podrške daje odlične rezultate uz mala ulaganja.
Pozdravljajući realizaciju programa „Podeli svoje znanje – Postani mentorka“ , koji partnerski sprovode Evropski pokret u Srbiji, ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Misija OEBS-a u Srbiji, Janković je istakla njegovu jedinstvenost jer otvara mogućnosti za lični i profesionalni razvoj žena, kroz deljenje znanja i iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora iumrežavanje.
Poverenica je podsetila da je ekonomsko osnaživanje žena presudno važno za stvaranje društva jednakih mogućnosti razvoja u svim životnim oblastima, imajući u vidu da u Srbiji žene teže dolaze do zaposlenja i često imaju manje zarade od muškaraca za obavljanje istog posla, da su izloženije diskriminaciji i otpuštanju.
Mentorke, mentorine i njihovi gosti prošetali su centralnim gradskim ulicama sa ciljem da skrenu pažnju na žensku solidarnost i značaj mentorstva za osnaživanje žena .

Print Friendly, PDF & Email
back to top