ПОВЕРЕНИЦА У МЕНТОРСКОЈ ШЕТЊИ О ОКВИРУ ПРОГРАМА „ПОДЕЛИ СВОЈЕ ЗНАЊЕ“

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић је нагласила да је подршка изградњи успешних жена , јачање њиховог положаја и економске независности неопходно у друштву које тежи да постане европско и да менторски механизам подршке даје одличне резултате уз мала улагања.

Поздрављајући реализацију програма „Подели своје знање – Постани менторка“ , који партнерски спроводе Европски покрет у Србији, амбасада Сједињених Америчких Држава и Мисија ОЕБС-а у Србији, Јанковић је истакла његову јединственост јер отвара могућности за лични и професионални развој жена, кроз дељење знања и искустава, јачање солидарности, промоцију добрих узора иумрежавање.

Повереница је подсетила да је економско оснаживање жена пресудно важно за стварање друштва једнаких могућности развоја у свим животним областима, имајући у виду да у Србији жене теже долазе до запослења и често имају мање зараде од мушкараца за обављање истог посла, да су изложеније дискриминацији и отпуштању.

Менторке, менторине и њихови гости прошетали су централним градским улицама са циљем да скрену пажњу на женску солидарност и значај менторства за оснаживање жена .

Print Friendly, PDF & Email
back to top