U Povereniku održana Dekonferencija sa predstavnicima mladih

Bez razumevanja, saradnje i sinergije sa mladima teško se može unapređivati ravnopravnost i boriti se protiv diskriminacije, zbog čega je Poverenik za zaštitu ravnopravnosti organizovao „Dekonferenciju – Mladi za ravnopravnost“ u oviru Panela mladih. U ravnopravnom razgovoru predstavnici osnovnih i srednjih škola i studenti ukazali su na probleme sa kojima se suočavaju i kako vide način za njihovo  rešavanje.

„Osnovna uloga naših mladih savetnika je da nam pomognu da na najbolji način sagledamo šta su njihove potrebe, a mi ćemo njima pomoći da savladaju mehanizme kako da na najefikasniji način budu promoteri ravnopravnosti, edukatori svojim vršnjacima kako bi ih podstakli da preuzmu aktivnu ulogu u unapređenju ravnopravnosti. Samo zajedno možemo menjati stvari!“, rekla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i najavila da će brojne aktivnosti u 2023. godini biti posvećene mladima.

Poverenik već godinama unazad okuplja grupu dece i mladih iz Srbije koji kao Panel mladih učestvuju u posebno osmišljenim edukativnim programima, radionicama i aktivnostima Poverenika u oblastima koje se odnose na decu i mlade. Kroz ovu Dekonferenciju oni su ukazali kako bi Panel mladih ubuduće trebalo da izgleda, a da na najbolji način oslikava potrebe njihovih vršnjaka i utiče na dalje širenje ideja tolerancije i ravnopravnosti, kreiranje društva bez stereotipa i predrasuda.

Print Friendly, PDF & Email
back to top