У Поверенику одржана Деконференција са представницима младих

Без разумевања, сарадње и синергије са младима тешко се може унапређивати равноправност и борити се против дискриминације, због чега је Повереник за заштиту равноправности организовао „Деконференцију – Млади за равноправност“ у овиру Панела младих. У равноправном разговору представници основних и средњих школа и студенти указали су на проблеме са којима се суочавају и како виде начин за њихово  решавање.

„Основна улога наших младих саветника је да нам помогну да на најбољи начин сагледамо шта су њихове потребе, а ми ћемо њима помоћи да савладају механизме како да на најефикаснији начин буду промотери равноправности, едукатори својим вршњацима како би их подстакли да преузму активну улогу у унапређењу равноправности. Само заједно можемо мењати ствари!“, рекла је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и најавила да ће бројне активности у 2023. години бити посвећене младима.

Повереник већ годинама уназад окупља групу деце и младих из Србије који као Панел младих учествују у посебно осмишљеним едукативним програмима, радионицама и активностима Повереника у областима које се односе на децу и младе. Кроз ову Деконференцију они су указали како би Панел младих убудуће требало да изгледа, а да на најбољи начин осликава потребе њихових вршњака и утиче на даље ширење идеја толеранције и равноправности, креирање друштва без стереотипа и предрасуда.

Print Friendly, PDF & Email
back to top