Radni sastanak poverenice sa Jakupom Berišom, stalnim predstavnikom programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP)

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković održala je radni sastanak sa Jakupom Berišom, stalnim predstavnikom programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji. Na sastanku je razgovarano o budućim zajedničkim projektima i nastavku saradnje između dve institucije.

Poseban fokus u razgovoru stavljen je na razvoj digitalizacije i veštačke inteligencije (AI) i njihovim uticajem na ljudska prava. Razmatrani su problemi sa kojima se suočavaju pripadnici romske nacionalne manjine, kao i rodno zasnovano nasilje. Takođe, razgovaralo se i o demografiji i tome kako depopulacija utiče na diskriminaciju.

Ovaj sastanak je bio prilika za razmenu mišljenja i ideja o tome kako najbolje zaštititi i promovisati ljudska prava u Srbiji, uključujući i prava pripadnika romske nacionalne manjine i onih koji su izloženi rodno zasnovanom nasilju. Poverenica i predstavnik UNDP-a su se složili da je važno nastaviti saradnju kako bi se unapredili standardi zaštite ljudskih prava u Srbiji i promovisala inkluzivna i ravnopravna društvena zajednica za sve građane.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top