STOP diskriminaciji Roma – novi projekat Poverenika

 

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti u saradnji sa Regionalnim centrom za manjine započeo je realizaciju novog projekta koji je usmeren na unapređenje ravnopravnosti romske zajednice. Projekat „Prevazilaženje nejednakosti: borba protiv diskriminacije i zločina iz mržnje nad Romima i Romkinjama u Srbiji” podržava Ambasada Kraljevine Holandije.

Osnovni cilj andiskriminacione komponente projekta jeste osnaživanje i jačanje kapaciteta aktera u lokalnim zajednicama u borbi protiv diskriminacije: aktivista lokalnih romskih organizacija, lokalnih romskih koordinatora, pedagoških asistenata, zdravstvenih medijatora i drugih. Tokom realizacije projektnih aktivnosti, posebna pažnja biće posvećena efikasnom korišćenju postojećih mehanizama zaštite od diskriminacije i promociji uloge koju institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti ima u borbi protiv diskriminacije.

Između ostalog, predviđeno je i da se na terenu održi pet jednodnevnih treninga u Vranju, Smederevskoj Palanci, Kragujevcu, Novom Bečeju i Nišu.

Print Friendly, PDF & Email
back to top