Radionica o zaštiti od diskriminacije održana u Vranju

U okviru projekta „Prevazilaženje nejednakosti: borba protiv diskriminacije i zločina iz mržnje nad Romima i Romkinjama u Srbiji”, održana je prva radionica o zaštiti od diskriminacije u Vranju.

U veoma interaktivnom, otvorenom i srdačnom razgovoru sa predstavnicima i predstavnicama vranjanskih OCD koje se bave unapređenjem položaja romske manjine, sa romskim medijatorkama, pedagoškim asistentkinjama, i drugim zainteresovanim građanima romske nacionalnosti predstavljen je rad Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Na konkretnim primerima iz svakodnevnog života učesnika i učesnica na radionici objašnjen je način podnošenja pritužbe Povereniku, ali i istaknuta važnost saradnje građana i Poverenika, kako bi, rešavajući individualne slučajeve i sistemske slučajeve diskriminacije, svi zajedno doprineli smanjenju diskriminacije i unapređenju ravnopravnosti u našem društvu. Poseban akcenat stavljen je na slučajeve koji predstavljaju diskriminaciju, a ne percipiraju se kao diskriminatorno ponašanje.

Radionici su prisustvovali Emila Spasojević, predstavnica Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Marko Vasiljević, predstavnik Regionalnog centra za manjine.

Print Friendly, PDF & Email
back to top