Ravnopravno do cilja – start u porodici

Verujem da pravilo „fer igre“, kao u sportu, treba i može da važi i u porodičnim, poslovnim i svim društvenim odnosima, rekla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, na početku akcije „Ravnopravno do cilja“, koja je održana jubilarni, deseti put u okviru 35. Beogradskog maratona. Akcijom „Ravnopravno do cilja“ koju Poverenik organizuje zajedno sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom, poverenica i zaposleni u instituciji podržali su i ove godine osobe sa invaliditetom u sportu.

Budući da je maraton održan na Međunarodni dan porodice, poverenica je ukazala i na značaj porodice kao zajednice u kojoj se uče prve  lekcije o ravnopravnosti, toleranciji, štetnosti diskriminacije i predrasuda, zbog čega je slogan ovogodišnje akcije „Ravnopravno do cilja – start u porodici“.

Građani, koji su se pridružili akciji, imali su mogućnost da se u razgovoru sa sportistma bliže upoznaju sa preprekama sa kojima se oni sučavaju, a kroz svojevrsni kviz i razgovor sa poverenicom da saznaju više informacija o diskriminaciji i načinima da je prepoznaju i prijave.

Među učesnicima akcije „Ravnopravno do cilja“ ove godine bile su i mačevalke kluba „Silni“ i reprezentativke Srbije u mačevanju, sportisti, članovi borda Svetskog udruženja maratona i uličnih trka, predstavnici diplomatskog kora, nevladinog sektora, ličnosti iz javnog života.

Print Friendly, PDF & Email
back to top