Равноправно до циља – старт у породици

Верујем да правило „фер игре“, као у спорту, треба и може да важи и у породичним, пословним и свим друштвеним односима, рекла је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, на почетку акције „Равноправно до циља“, која је одржана јубиларни, десети пут у оквиру 35. Београдског маратона. Акцијом „Равноправно до циља“ коју Повереник организује заједно са Спортским савезом особа са инвалидитетом, повереница и запослени у институцији подржали су и ове године особе са инвалидитетом у спорту.

Будући да је маратон одржан на Међународни дан породице, повереница је указала и на значај породице као заједнице у којој се уче прве  лекције о равноправности, толеранцији, штетности дискриминације и предрасуда, због чега је слоган овогодишње акције „Равноправно до циља – старт у породици“.

Грађани, који су се придружили акцији, имали су могућност да се у разговору са спортистма ближе упознају са препрекама са којима се они сучавају, а кроз својеврсни квиз и разговор са повереницом да сазнају више информација о дискриминацији и начинима да је препознају и пријаве.

Међу учесницима акције „Равноправно до циља“ ове године биле су и мачевалке клуба „Силни“ и репрезентативке Србије у мачевању, спортисти, чланови борда Светског удружења маратона и уличних трка, представници дипломатског кора, невладиног сектора, личности из јавног живота.

Print Friendly, PDF & Email
back to top