Sastanak poverenice sa šefom delegacije EU

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti daje pun doprinos daljoj izgradnji društva zasnovanog na poštovanju ljudskih prava rekla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković na sastanku sa šefom delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žofreom tokom njegove posete instituciji Poverenika.

Razgovarajući o značaju nezavisnih tela u jačanju demokratskih kapaciteta i institucija, poverenica je naglasila da je važno ostati na evropskom putu, navodeći da srpsko društvo deli ideje i temeljne vrednosti koje su dovele do osnivanja EU – želju za mirom, stabilnost, ekonomsko blagostanje i jedinstvo različitosti.

Na sastanku je bilo reči o dostignutim standardima u oblasti zaštite ljudskih prava, značaju ravnopravnosti i potrebi njihovovg daljeg unapređenja.

Šef delegacije EU pružio je punu podršku daljem radu poverenice i istakao ključni doprinos i ulogu nezavisnih institucija, uključujući i Poverenika za zaštitu ravnopravnost u naporima da unapredi položaj marginalizovanih i društveno osetljivih grupa, ali i podrži sloboda izražavanja i kultura dijaloga.

Print Friendly, PDF & Email
back to top