RAVNOPRAVNO DO CILjA NA BEOGRADSKOM MARATONU

Tradicionalna akcija „Ravnopravno do cilja“ održana je na 36. Beogradskom maratonu, u organizaciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, uz podršku Beogradskog maratona.

Omogućavanje ravnopravnog učešća u različitim aktivnostima, pa i u sportu, predstavlja osnov za život po meri čoveka, a ovom akcijom ne ukazujemo samo na položaj naših sugrađana sa invaliditetom, već i na to koliko sport unapređuje kvalitet njihovog života, navela je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković. Ona je istakla da će akcija „Ravnopravno do cilja“ biti organizovana „sve dok ne budemo uspeli da prevaziđemo sve prepreke u našim glavama da prvo vidimo ljudsko biće, a ne invaliditet“.

Događaju su prisustvovali zaposleni u Povereniku, kao i više od sto osoba sa invaliditetom svih godina, članova Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda. Na štandu Poverenika okupio se i veliki broj građana koji su imali priliku da saznaju više o problemima na koje osobe sa invaliditetom nailaze prilikom korišćenja javnih površina, objekata i javnog gradskog prevoza, a koji su pre svega prouzrokovani diskriminacijom.

Akcija „Ravnopravno do cilja“ održava se već 12 godina u okviru Beogradskog maratona, uz  učešće svih posetioca u Trci zadovoljstva.

Print Friendly, PDF & Email
back to top