Dobitnice Godišnje medijske nagrade Poverenika na međunarodnom festivalu medija

Dobitnice Godišnje medijske nagrade, koju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti već sedam godina dodeljuju uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, kao prošlogodišnje prvonagrađene  prisustvovale su na Međunarodnom festival novinarstva u italijanskom gradu Peruđi. Ovo je bila svojevrsna prilika da u okviru festivala koji je održan po 17. put prisustvuju mnogobrojnim panelima koji se bave važnim novinarskim i medijskim temama, poput novih tehnologija, ljudskih i medijskih prava, dezinformacija, lažnih vesti, klimatskih promena, veštačke inteligencije, korišćenja društvenih mreža, biznis modelima i mnogim drugim relevantnim tema. Ovaj festival privukao je brojne novinare i studente novinarstva, kao i naučnike i medijske radnike koji su imali besplatan pristup izlaganjima, radionicama, panelima i diskusijama.

Poverenik će i ove godine u junu raspisti konkurs za Godišnju medijsku nagradu, a kao    i svake godine cilj konkursa je medijsko promovisanje vrednosti, kao što su ravnopravnost, tolerancija, suzbijanje predrasuda i stereotipa prema manjinskim, marginalizovanim i ugroženim grupama.

Pravo učešća će imati novinari i novinarke svih štampanih i elektronskih, lokalnih i nacionalnih medija registrovanih u Srbiji, koji su objavili tekstove/priloge koji su u skladu sa ciljem konkursa, u periodu od 15. septembra 2022. do 15. septembra 2023. godine.

Print Friendly, PDF & Email
back to top