РАВНОПРАВНО ДО ЦИЉА НА БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ

Традиционална акција „Равноправно до циља“ одржана је на 36. Београдском маратону, у организацији Повереника за заштиту равноправности и Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, уз подршку Београдског маратона.

Омогућавање равноправног учешћа у различитим активностима, па и у спорту, представља основ за живот по мери човека, а овом акцијом не указујемо само на положај наших суграђана са инвалидитетом, већ и на то колико спорт унапређује квалитет њиховог живота, навела је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић. Она је истакла да ће акција „Равноправно до циља“ бити организована „све док не будемо успели да превазиђемо све препреке у нашим главама да прво видимо људско биће, а не инвалидитет“.

Догађају су присуствовали запослени у Поверенику, као и више од сто особа са инвалидитетом свих година, чланова Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда. На штанду Повереника окупио се и велики број грађана који су имали прилику да сазнају више о проблемима на које особе са инвалидитетом наилазе приликом коришћења јавних површина, објеката и јавног градског превоза, а који су пре свега проузроковани дискриминацијом.

Акција „Равноправно до циља“ одржава се већ 12 година у оквиру Београдског маратона, уз  учешће свих посетиоца у Трци задовољства.

Print Friendly, PDF & Email
back to top