Радни састанак поверенице са Јакупом Беришом, сталним представником програма Уједињених нација за развој (УНДП)

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић одржала је радни састанак са Јакупом Беришом, сталним представником програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији. На састанку је разговарано о будућим заједничким пројектима и наставку сарадње између две институције.

Посебан фокус у разговору стављен је на развој дигитализације и вештачке интелигенције (АИ) и њиховим утицајем на људска права. Разматрани су проблеми са којима се суочавају припадници ромске националне мањине, као и родно засновано насиље. Такође, разговарало се и о демографији и томе како депопулација утиче на дискриминацију.

Овај састанак је био прилика за размену мишљења и идеја о томе како најбоље заштитити и промовисати људска права у Србији, укључујући и права припадника ромске националне мањине и оних који су изложени родно заснованом насиљу. Повереница и представник УНДП-а су се сложили да је важно наставити сарадњу како би се унапредили стандарди заштите људских права у Србији и промовисала инклузивна и равноправна друштвена заједница за све грађане.

Print Friendly, PDF & Email
back to top