Projekat „Unapređenje položaja žena i devojčica iz ruralnih oblasti“

U okviru projekta „Unapređenje položaja žena i devojčica iz ruralnih oblasti“ u Rumi je održan trodnevni trening za preduzetnice iz različitih delova Srbije, sa ciljem njihovog ekonomskog osnaživanja.

Tokom prvog dana treninga, poverenica Brankica Janković je održala radionicu sa ciljem prepoznavanja diskriminacije kroz životne primere, čime je učesnicama približila realne situacije sa kojima se diskriminisane osobe svakodnevno susreću. Na radionici na temu komunikacije, učesnice su imale priliku da steknu nova iskustva na polju kreiranja poruka u cilju boljeg plasmana ponuda koje nude. Drugi dan treninga započeo je temama osnova razvoja seoskog turizma i same procedure registracije i kategorizacije objekata u cilju razvoja eko i seoskog turizma, dok je drugi deo radnog dana bio posvećen korišćenju internet alata. U sklopu finalnog dana, učesnice su se bavile temom subvencija i bespovratnih sredstava u okviru IPARD fondova, a  imale su i priliku da čuju primere dobre prakse i razmene iskustva u vezi sa osvajanjem tržišta i plasmana robe i usluga.

Projekat „Unapređenje položaja žena i devojčica iz ruralnih oblasti“ sprovodi se u okviru inicijative „Unapređenje bezbednosti žena u Srbiji“, koju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti implementira u saradnji sa Agencijom UN za rodnu ravnopravnost UN Women, uz podršku abmasade Norveške u Beogradu.

Print Friendly, PDF & Email
back to top