Пројекат „Унапређење положаја жена и девојчица из руралних области“

У оквиру пројекта „Унапређење положаја жена и девојчица из руралних области“ у Руми је одржан тродневни тренинг за предузетнице из различитих делова Србије, са циљем њиховог економског оснаживања.

Током првог дана тренинга, повереница Бранкица Јанковић је одржала радионицу са циљем препознавања дискриминације кроз животне примере, чиме је учесницама приближила реалне ситуације са којима се дискриминисане особе свакодневно сусрећу. На радионици на тему комуникације, учеснице су имале прилику да стекну нова искуства на пољу креирања порука у циљу бољег пласмана понуда које нуде. Други дан тренинга започео је темама основа развоја сеоског туризма и саме процедуре регистрације и категоризације објеката у циљу развоја еко и сеоског туризма, док је други део радног дана био посвећен коришћењу интернет алата. У склопу финалног дана, учеснице су се бавиле темом субвенција и бесповратних средстава у оквиру ИПАРД фондова, а  имале су и прилику да чују примере добре праксе и размене искуства у вези са освајањем тржишта и пласмана робе и услуга.

Пројекат „Унапређење положаја жена и девојчица из руралних области“ спроводи се у оквиру иницијативе „Унапређење безбедности жена у Србији“, коју Повереник за заштиту равноправности имплементира у сарадњи са Агенцијом UN за родну равноправност UN Women, уз подршку абмасаде Норвешке у Београду.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top