Poverenica otvorila manifestaciju „Tromeđa bez međa“

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković otvorila je tradicionalnu manifestaciju „Tromeđa bez međa“ u Priboju koju organizuje udruženje žena „Sačuvajmo selo“.

„Tromeđa bez međa“ promoviše kulturu i običaje, naša najlepša i najplemenitija nasleđa, i istinsku nameru dobrog komšijskog suživota. Tradicija nije samo svedočanstvo o minulim vremenima, već bogatstvo različitosti i pokretačka snaga, a u našim selima je na hiljade poučnih priča žena i muškaraca koje još uvek čekaju da budu nekome putokaz i inspiracija“, istakla je poverenica i dodala da nas manifestacija poput ove u Priboju podseća da ne zaboravimo na obavezu svih nas da čuvamo od zaborava našu tradiciju i kulturu, posebno izvorno i žensko stvaralaštvo.

U takmičarskom delu nastupile su najbolje pevačke grupe izvornog pevanja, među kojima je bilo puno devojaka i momaka – čuvara tradicije iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, a na manifestaciji su predstavljene različite rukotvorine članica brojnih udruženja, i izabrani najbolja pita tromeđe i najbolji štand.

Print Friendly, PDF & Email
back to top