Повереница отворила манифестацију „Тромеђа без међа“

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић отворила је традиционалну манифестацију „Тромеђа без међа“ у Прибоју коју организује удружење жена „Сачувајмо село“.

„Тромеђа без међа“ промовише културу и обичаје, наша најлепша и најплеменитија наслеђа, и истинску намеру доброг комшијског суживота. Традиција није само сведочанство о минулим временима, већ богатство различитости и покретачка снага, а у нашим селима је на хиљаде поучних прича жена и мушкараца које још увек чекају да буду некоме путоказ и инспирација“, истакла је повереница и додала да нас манифестација попут ове у Прибоју подсећа да не заборавимо на обавезу свих нас да чувамо од заборава нашу традицију и културу, посебно изворно и женско стваралаштво.

У такмичарском делу наступиле су најбоље певачке групе изворног певања, међу којима је било пуно девојака и момака – чувара традиције из Србије, Црне Горе и Републике Српске, а на манифестацији су представљене различите рукотворине чланица бројних удружења, и изабрани најбоља пита тромеђе и најбољи штанд.

Print Friendly, PDF & Email
back to top