Poverenica na predstavljanju istraživanja o društveno odgovornom poslovanju

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvovala je na konferenciji povodom predstavljanja istraživanja „Društveno odgovorno poslovanje u službi osnaživanja žena“ koje je sprovedeno za potrebe fondacije Trag.

Poverenica je istakla da je već postignut vidljiv pomak i da postoji spremnost kompanija u Srbiji da dalje rade na postizanju rodnog balansa, te da ovakva istraživanja mogu biti putokaz u kom pravcu treba raditi na daljem poboljšanju položaja žena na tržištu rada. Ona je istakla da ohrabruje podatak da poslodavci sve više zapošljavaju žene starije od 45 godina, ali da postoji još dosta prostora za unapređenje, zbog čega je potrebno kreirati podsticajno okruženje za kompanije. Da bi se došlo do još boljih rezultata, neophodno je sprovoditi edukacije i uspostaviti dobru saradnju privrede, institucija i civilnog sektora, pri čemu je važno istaći i ulogu medija u razbijanju rodnih predrasuda, zaključila je Janković.

Izveštaj „Društveno odgovorno poslovanje u službi osnaživanja žena“  predstavila je Biljana Dakić Đorđević iz Trag fondacije, a u diskusiji su pored poverenice Janković učestvovali i Sanja Popović Pantić iz Udruženja poslovnih žena, Dragana Radošević iz asocijacije All for All i Vuk Vuković iz Katalist fondacije, koja je sprovela ovo istraživanje.

Print Friendly, PDF & Email
back to top