Повереница на представљању истраживања о друштвено одговорном пословању

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић учествовала је на конференцији поводом представљања истраживања „Друштвено одговорно пословање у служби оснаживања жена“ које је спроведено за потребе фондације Траг.

Повереница је истакла да је већ постигнут видљив помак и да постоји спремност компанија у Србији да даље раде на постизању родног баланса, те да оваква истраживања могу бити путоказ у ком правцу треба радити на даљем побољшању положаја жена на тржишту рада. Она је истакла да охрабрује податак да послодавци све више запошљавају жене старије од 45 година, али да постоји још доста простора за унапређење, због чега је потребно креирати подстицајно окружење за компаније. Да би се дошло до још бољих резултата, неопходно је спроводити едукације и успоставити добру сарадњу привреде, институција и цивилног сектора, при чему је важно истаћи и улогу медија у разбијању родних предрасуда, закључила је Јанковић.

Извештај „Друштвено одговорно пословање у служби оснаживања жена“  представила је Биљана Дакић Ђорђевић из Траг фондације, а у дискусији су поред поверенице Јанковић учествовали и Сања Поповић Пантић из Удружења пословних жена, Драгана Радошевић из асоцијације Алл фор Алл и Вук Вуковић из Каталист фондације, која је спровела ово истраживање.

Print Friendly, PDF & Email
back to top