Poverenica na javnoj debati o Godišnjem izveštaju Zaštitnika građana

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvovala je na javnoj debati Zaštitnika građana na kojoj je predstavljen Godišnji izveštaj za 2014. godinu.

Učestvujući u diskusiji, poverenica je istakla da je neophodna dobra saradnja svih nezavisnih institucija međusobno, kao i saradnja nezavisnih organa sa nevladinim sektorom. Poverenica Janković je navela da je otpočela niz sastanaka sa predstavnicima nevladinih organizacija koje je pozvala da se u većem broju obrate Povereniku za pitanja porvede i zaštite ravnopravnosti. Takođe je pozvala i građane da se ne ustručavaju, već da se obrate insituciji Poverenika i traže svoja porava u borbi protiv diskriminacije.

„Sa svojim timom radim na poboljšanju prostornih i ljudskih kapaciteta Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, kako bismo adekvatno odgovorilo na potrebe građana”, rekla je poverenica Janković.

Na javnoj devati Zaštitnik građana Saša Janković predstavio je najvažnije zaključke iz Godišnjeg izveštaja za 2014. godinu i tom prilikom je naveo da nije mogao da konstatuje zadovoljstvo po pitanju ostvarivanja prava građana u Srviji. Kako je rekao, stanje vladavine prava, pravne sigurnosti, poštovanje principa dobre uprave, kapacitet

Print Friendly, PDF & Email
back to top