Повереница на јавној дебати о Годишњем извештају Заштитника грађана

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић учествовала је на јавној дебати Заштитника грађана на којој је представљен Годишњи извештај за 2014. годину.

Учествујући у дискусији, повереница је истакла да је неопходна добра сарадња свих независних институција међусобно, као и сарадња независних органа са невладиним сектором. Повереница Јанковић је навела да је отпочела низ састанака са представницима невладиних организација које је позвала да се у већем броју обрате Поверенику за питања порведе и заштите равноправности. Такође је позвала и грађане да се не устручавају, већ да се обрате инситуцији Повереника и траже своја порава у борби против дискриминације.

„Са својим тимом радим на побољшању просторних и људских капацитета Повереника за заштиту равноправности, како бисмо адекватно одговорило на потребе грађана“, рекла је повереница Јанковић.

На јавној девати Заштитник грађана Саша Јанковић представио је најважније закључке из Годишњег извештаја за 2014. годину и том приликом је навео да није могао да констатује задовољство по питању остваривања права грађана у Срвији. Како је рекао, стање владавине права, правне сигурности, поштовање принципа добре управе, капацитет

Print Friendly, PDF & Email
back to top