Nacionalni trening za organizatore Živih biblioteka

 

U partnerstvu sa institucijom Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu, grupa „Hajde da…” organizuje Nacionalni trening za organizatore Živih biblioteka u Srbiji, koji će se održati od 12. juna do 14. juna u Beogradu.

Cilj treninga je osnaživanje nove generacije organizatora Živih biblioteka u Srbiji koji bi se pridružili već postojećoj mreži nastaloj 2012. godine. Postojanje ovakve mreže osigurava kvalitet i saradnju među organizacijama civilnog društva u Srbiji i institucija uključenih u projekat, kao i jači uticaj na lokalne zajednice. Nakon treninga, budući organizatori će biti osposobljeni za kvalitetno sprovođenje Živih biblioteka uz poštovanje principa i vrednosti koje stoje iza ovog projekta: ljudskih prava, različitosti i interkulturalnog dijaloga.

Nakon održanog treninga, polaznici će dobiti sertifikate na osnovu kojih će moći da konkurišu za podršku i sredstva za realizaciu Živih biblioteka u Srbiji.

Projekat se sprovodi u saradnji sa Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i uz podršku Kuće ljudskih prava i demokratije.

Print Friendly, PDF & Email
back to top