Национални тренинг за организаторе Живих библиотека

 

У партнерству са институцијом Повереника за заштиту равноправности и Канцеларијом Савета Европе у Београду, група „Хајде да…“ организује Национални тренинг за организаторе Живих библиотека у Србији, који ће се одржати од 12. јуна до 14. јуна у Београду.

Циљ тренинга је оснаживање нове генерације организатора Живих библиотека у Србији који би се придружили већ постојећој мрежи насталој 2012. године. Постојање овакве мреже осигурава квалитет и сарадњу међу организацијама цивилног друштва у Србији и институција укључених у пројекат, као и јачи утицај на локалне заједнице. Након тренинга, будући организатори ће бити оспособљени за квалитетно спровођење Живих библиотека уз поштовање принципа и вредности које стоје иза овог пројекта: људских права, различитости и интеркултуралног дијалога.

Након одржаног тренинга, полазници ће добити сертификатe на основу којих ће моћи да конкуришу за подршку и средства за реализациу Живих библиотека у Србији.

Пројекат се спроводи у сарадњи са Канцеларијом за људска и мањинска права и уз подршку Куће људских права и демократије.

Print Friendly, PDF & Email
back to top