Sastanak poverenice i predstavnika USAID-a

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić sastala se predstavnicima USAID-ovog Projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast (JRGA) sa kojima je razgovarala o značaju podizanja svesti o zaštiti ravnopravnosti i borbi protiv diskriminacije na području cele Srbije, a posebno delovima koji su najudaljeniji od većih gradskih centara.

Tom prilikom razmatrani su načini za efikasnije delovanje u lokalnim sredinama i oblastima koje su slabije infrastrukturno razvijene. Istaknuta je važnost kontakata institucije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti sa građanima iz ruralnih područja južne i istočne Srbije, ali i upoznavanje lokalnih samouprava sa zaštitom od diskriminacije i važnosti tolerancije i ravnopravnosti.

Sastanku su pored poverenice Nevene Petrušić prisustvovale i pomoćnica poverenice Kosana Beker i šefica kabineta Antigona Andonov, kao i rukovoditeljka komponente za odgovornu vlast pri JRGA projektu Marijana Trifunović-Stefanović, konsultantkinja USAID-a Alisa Vrabac i savetnik za odgovrnu vlast pri JRGA projektu Đorđe Nikolić.

Print Friendly, PDF & Email
back to top