Sastanak poverenice i ambasadorke Rumunije

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković danas se sastala sa ambasadorkom Rumunije u Srbiji, Oanom- Kristinom Popom. Sastanku su prisustvovali još i Draga Vukčević iz institucije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i zamenica rumunske ambasadorke Mihaela Osorio.

Tokom sastanka bilo je reči o povereničinoj poseti rumunskim telima za ravnopravnost kao i o mogućnostima koje stoje na raspolaganju pripadnicima rumunske nacionalne manjine ako smatraju da su diskriminisani po nacionalnoj ili verskoj osnovi. Poverenica je detaljno predstavila rad institucije i mogućnosti koje stoje na raspolaganju svim građanima Republike Srbije, pa i pripadnicima rumunske nacionalne manjine, da podnesu pritužbu ako smatraju da su izloženi diskriminaciji po bilo kojem osnovu.

Poverenica je istakla da je saradnja Poverenika za zaštitu ravnopravnosti sa predstavnicima Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine uvek bila dobra i bez spornih pitanja i da je tokom 2014/2015 održan niz radionica sa pripadnicima svih Nacionalnih saveta nacionalnih manjina na kojima je Poverenik predstavio svoju instituciju, svoj delogrug postupanja, način podnošenja pritužbe i uopšteno rad Poverenika. Tokom ovih radionica članovi NSNM su mogli da se upoznaju sa mogućnostima podnošenja žalbe ako smatraju da su im neka prava ugrožena i ako misle da su izloženi diskriminaciji po bilo kojem osnovu.

Print Friendly, PDF & Email
back to top