Састанак поверенице и амбасадорке Румуније

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић данас се састала са амбасадорком Румуније у Србији, Оаном- Кристином Попом. Састанку су присуствовали још и Драга Вукчевић из институције Повереника за заштиту равноправности и заменица румунске амбасадорке Михаела Осорио.

 

Током састанка било је речи о повереничиној посети румунским телима за равноправност као и о могућностима које стоје на располагању припадницима румунске националне мањине ако сматрају да су дискриминисани по националној или верској основи. Повереница је детаљно представила рад институције и могућности које стоје на располагању свим грађанима Републике Србије, па и припадницима румунске националне мањине, да поднесу притужбу ако сматрају да су изложени дискриминацији по било којем основу.

 

Повереница је истакла да је сарадња Повереника за заштиту равноправности са представницима Националног савета румунске националне мањине увек била добра и без спорних питања и да је током 2014/2015 одржан низ радионица са припадницима свих Националних савета националних мањина на којима је Повереник представио своју институцију, свој делогруг поступања, начин подношења притужбе и уопштено рад Повереника. Током ових радионица чланови НСНМ су могли да се упознају са могућностима подношења жалбе ако сматрају да су им нека права угрожена и ако мисле да су изложени дискриминацији по било којем основу.

Print Friendly, PDF & Email
back to top