Poverenica na skupu Unapređenje pristupa ljudskim pravima starijih u Srbiji

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković govorila je u ponedeljak na skupu „Unapređenje pristupa ljudskim pravima starijih u Republici Srbiji” koji organizuje Crveni krst Srbije.

Poverenica je prisutne upoznala sa radom kancelarije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i aktivnostima iz domena zaštite ljudskih prava starijih.

Skup su otvorile generalna sekretarka Crvenog krsta Srbije Vesna Milenović i predstavnica HelpEjdž Internešnal Ćara Fabricio. Na skupu su govorili i Nataša Todorović iz Mreže HumanaS , Brižit Penale sa Univerziteta Ist Anglia iz Velike Britanije i predstavnik kancelarije Visokog komesara za ljudska prava UN. U razgovoru su učestvovale i predstavnica Kancelarija za ljudska i manjihska prava, zatim zamenica Zaštitnika građana Vladana Jović, Vahida Huzejrović iz Slovenske filantropije i Lidija Kozarčanin iz Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

Projekat „Unapređenje pristupa ljudskim pravima starijih u Srbiji” sprovodi se u partnerstvu sa HelpEjdž Internešnal iz Velike Britanije, uz finansijsku podršku Evropske Unije.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top