Повереница на скупу Унапређење приступа људским правима старијих у Србији

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић говорила је у понедељак на скупу „Унапређење приступа људским правима старијих у Републици Србији“ који организује Црвени крст Србије.

Повереница је присутне упознала са радом канцеларије Повереника за заштиту равноправности и активностима из домена заштите људских права старијих.

Скуп су отвориле генерална секретарка Црвеног крста Србије Весна Миленовић и представница ХелпЕјџ Интернешнал Ћара Фабрицио. На скупу су говорили и Наташа Тодоровић из Мреже ХуманаС , Брижит Пенале са Универзитета Ист Англиа из Велике Британије и представник канцеларије Високог комесара за људска права УН. У разговору су учествовале и представница Канцеларија за људска и мањихска права, затим заменица Заштитника грађана Владана Јовић, Вахида Хузејровић из Словенске филантропије и Лидија Козарчанин из Републичког завода за социјалну заштиту.

Пројекат „Унапређење приступа људским правима старијих у Србији“ спроводи се у партнерству са ХелпЕјџ Интернешнал из Велике Британије, уз финансијску подршку Европске Уније.

Print Friendly, PDF & Email
back to top