Poverenica Janković u obilasku Aranđelovca povodom 8.marta

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković organizovala je povodom 8. marta tradicionalni obilazak jedne od opština u Srbiji koja je uspešna u sprovođenju ravnopravnosti. Ove godine to je Aranđelovac, opština koja dobila nagradu Poverenika „Grad/opština“ jednakih mogućnosti“ za 2019. godinu. Zajedno sa poverenicom, Aranđelovac su posetile i ambasadorke Kanade – Kati Čaba, Izraela – Alona Fišer Kam i Rumunije – Oana Kristina Popa, kao i direktorka UNICEF-a u Srbiji – Ređina De Dominićis.

Na početku posete održan je sastanak sa najuspešnijim lokalnim preduzetnicama, ženama koje se nalaze na rukovodećim položajima u Aranđelovcu, predstavnicama Komisije za rodnu ravnopravnost i udruženja koja se bave osnaživanjem žena i rodnom ravnopravnošću. Domaćin sastanka bio je predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović.

Izuzetno sam ponosna na žene iz manjih sredina koje se uprkos brojnim preprekama i predrasudama ističu svojom preduzimljivošću, nezavisnošću i odlučnoću, dajući mlađim generacijama primer da se može ostati u svom mestu i biti uspešan, istakla je poverenica. Lično znam koliko je teško to ostvariti kada nemaš privilegije da se rodiš u velikom gradu i zato smatram da je vrlo važno da se za njih čuje u celoj Srbiji, a zahvaljujući mojim gošćama i u drugim krajevima sveta.

Poverenica i ambasadorke posetile su muzej i proizvodnju domaćih radinosti u Aranđelovcu.

Print Friendly, PDF & Email
back to top