Poverenica Janković u Briselu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvovaće na Godišnjoj skupštini Evropske mreže tela za ravnopravnost (EKVINET) koja se održava u Briselu, kao i na konferenciji „Zajedno za ravnopravnu Evropu“, kojom će biti obeleženo 10 godina od osnivanja Ekvineta.

Skup će otvoriti prvi potpredsednik Evropske Komisije Frans Timermans i predsedavajuća Mreže Evelin Kolins, a među učesnicima sa kojima će se susresti poverenica Janković su komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižneks, direktor EU Agencije za fundamentalna prava (FRA) Majkl Flaerti, direktorka Evropskog instituta za rodnu ravnopravnost Virdžinija Langbak i mnogi drugi. Cilj konferencije je da se sagleda dosadašnji doprinos i postignuća na polju borbe protiv diskriminacije u Evropi, s obzirom da Ekvinet danas čini 46 nacionalnih tela iz 34 evropske države, kao i ključne buduće aktivnosti kojima će se obezbediti više prostora za osnovna ljudska prava.

Poverenica Janković će trodnevni boravak u Briselu započeti učešćem na skupu pod nazivom „Kraj plodotvornog dijaloga? – Uticaj Bregzita na ravnopravnost i nediskriminaciju u EU i Velikoj Britaniji“, dok će na redovnoj godišnjoj skupštini učestvovati u izboru novih članova i članica Upravnog odbora Ekvineta.

BJ 1
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Google+
http://ravnopravnost.gov.rs/rs/poverenica-jankovic-u-briselu">
back to top