Susret poslovnih žena održan u prostorijama Poverenika

Prilike za upoznavanje i umrežavanje poslovnih žena uvek su višestruko korisne, jer se kroz međusobnu razmenu iskustava, poslovnih informacija i praktičnih saveta dobijaju nove ideje konstruktivna podrška za dalji razvoj i napredovanje, rekla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković na otvaranju neformalnog skupa poslovnih žena. Skupu je prisustvovalo više 20 žena, vlasnica biznisa i menadžerki a organizovan je u prostorijama institucije Poverenika, na inicijativu Udruženja poslovnih žena Srbije.

Redovni susreti sa preduzetnicama i liderkama omogućavaju nam da jasnije prepoznajemo njihove potrebe, što je važno za definisanje daljih aktivnosti usmerenih na unapređenje ekonomskog položaja žena, navela je Janković.

Uprkos tome što su žene sve uspešnije u poslovnom svetu, socijalne, kulturne, tradicionalne i druge predrasude o rodnim ulogama su i dalje prisutne, kao i diskriminatorno mišljenje da žene nisu dovoljno sposobne da postanu uspešne preduzetnice, zbog čega je važna kontinuirana institucionalna podrška, zaključeno je na skupu.

Print Friendly, PDF & Email
back to top