Сусрет пословних жена одржан у просторијама Повереника

Прилике за упознавање и умрежавање пословних жена увек су вишеструко корисне, јер се кроз међусобну размену искустава, пословних информација и практичних савета добијају нове идеје конструктивна подршка за даљи развој и напредовање, рекла је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић на отварању неформалног скупа пословних жена. Скупу је присуствовало више 20 жена, власница бизниса и менаџерки а организован је у просторијама институције Повереника, на иницијативу Удружења пословних жена Србије.

Редовни сусрети са предузетницама и лидеркама омогућавају нам да јасније препознајемо њихове потребе, што је важно за дефинисање даљих активности усмерених на унапређење економског положаја жена, навела је Јанковић.

Упркос томе што су жене све успешније у пословном свету, социјалне, културне, традиционалне и друге предрасуде о родним улогама су и даље присутне, као и дискриминаторно мишљење да жене нису довољно способне да постану успешне предузетнице, због чега је важна континуирана институционална подршка, закључено је на скупу.

Print Friendly, PDF & Email
back to top