Regionalna konferencija “Tolerancijom i dijalogom protiv govora mržnje”

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić govorila je na regionalnoj konferenciji “Tolerancijom i dijalogom protiv govora mržnje”, u organizaciji Ministarstva omladine i sporta, čiji je cilj da se na njoj donese set preporuka za dalje aktivnosti u borbi protiv govora mržnje i diskriminacije u realnom svetu i na internetu.
Konferenciju, na kojoj je između ostalog bilo reči i o zakonskom okviru za borbu protiv netolerancije, o sprečavanju nasilja u sportu, protiv govora mržnje prema LGBT populaciji, ali i na verskoj i nacionalnoj osnovi, otvorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
Poverenica je govorila o zakonskom okviru za borbu protiv netolerancije, predstavila je instituciju Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, i naglasila da treba da se trudimo da učinimo da internet bude medij koji će širiti toleranciju, a ne diskriminaciju.
Na otvaranju konferencije su govorile i Antje Rotemund, šefica Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu, i Snežana Klašnja, pomoćnica ministra za omladinu.

Print Friendly, PDF & Email
back to top