Регионална конференција „Толеранцијом и дијалогом против говора мржње“

Повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић говорила је на регионалној конференцији „Толеранцијом и дијалогом против говора мржње“, у организацији Министарства омладине и спорта, чији је циљ да се на њој донесе сет препорука за даље активности у борби против говора мржње и дискриминације у реалном свету и на интернету.
Конференцију, на којој је између осталог било речи и о законском оквиру за борбу против нетолеранције, о спречавању насиља у спорту, против говора мржње према ЛГБТ популацији, али и на верској и националној основи, отворио је министар омладине и спорта Вања Удовичић.
Повереница је говорила о законском оквиру за борбу против нетолеранције, представила је институцију Повереника за заштиту равноправности, и нагласила да треба да се трудимо да учинимо да интернет буде медиј који ће ширити толеранцију, а не дискриминацију.
На отварању конференције су говориле и Антје Ротемунд, шефица Канцеларије Савета Европе у Београду, и Снежана Клашња, помоћница министра за омладину.

Print Friendly, PDF & Email
back to top