Radionica o zaštiti od diskriminacije održana u Novom Bečeju

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Regionalni centar za manjine organizovali su u Novom Bečeju radionicu „Osnaživanje i jačanje kapaciteta lokalnih aktera u borbi protiv diskriminacije”, namenjenu predstavnicima organizacija civilnog društva i aktivistima za zaštitu ljudskih prava

U prvom delu treninga, programski saradnik u Regionalnom centru za manjine, Marko Vasiljević, predstavio je pojam diskriminacije, njene oblike i oblasti društvenih odnosa u kojima se najčešće javlja. U nastavku, predstavnik Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Bogdan Lekić, govorio je o nadležnostima Poverenika i njegovoj ulozi u borbi protiv diskriminacije. Detaljno je predstavljeno postupanje Poverenika po pritužbama, kao i brojni konkretni slučajevi iz dosadašnje prakse, nakon čega su učesnici podelili svoja iskustva i primere diskriminacije sa kojima su se susretali.

Radionica je realizovana u okviru projekta „Prevazilaženje nejednakosti: borba protiv diskriminacije i zločina iz mržnje nad Romima i Romkinjama u Srbiji”, koji finansira Ambasada Kraljevine Holandije.

Print Friendly, PDF & Email
back to top