Радионица о заштити од дискриминације одржана у Новом Бечеју

Повереник за заштиту равноправности и Регионални центар за мањине организовали су у Новом Бечеју радионицу „Оснаживање и јачање капацитета локалних актера у борби против дискриминације“, намењену представницима организација цивилног друштва и активистима за заштиту људских права

У првом делу тренинга, програмски сарадник у Регионалном центру за мањине, Марко Васиљевић, представио је појам дискриминације, њене облике и области друштвених односа у којима се најчешће јавља. У наставку, представник Повереника за заштиту равноправности, Богдан Лекић, говорио је о надлежностима Повереника и његовој улози у борби против дискриминације. Детаљно је представљено поступање Повереника по притужбама, као и бројни конкретни случајеви из досадашње праксе, након чега су учесници поделили своја искуства и примере дискриминације са којима су се сусретали.

Радионица је реализована у оквиру пројекта „Превазилажење неједнакости: борба против дискриминације и злочина из мржње над Ромима и Ромкињама у Србији“, који финансира Амбасада Краљевине Холандије.

Print Friendly, PDF & Email
back to top