Radionica o ravnopravnosti za učenike OŠ „Jovan Miodragović“ u Beogradu

Učenice i učenici odeljenja IV-3 OŠ „Jovan Miodragović” u Beogradu imali su priliku da se detaljnije upoznaju sa značajem poštovanja ljudskih prava i ravnopravnosti. Radionicu o diskriminaciji, ravnopravnosti, toleranciji, različitostima i prihvatanju različitosti održala im je Tijana Milošević, savetnica u Povereniku za zaštitu ravnopravnosti, u saradnji i uz podršku učiteljice Brankice Stanković.

U opuštenoj atmosferi deca su, kroz igrice, pitalice, zadatke i glumu, razgovarala o diskriminaciji na osnovu više ličnih svojstava. Kroz brojna pitanja i komentare, pokazali su izuzetnu zrelost i zainteresovanost za temu ljudskih prava i ravnopravnosti, izražavala svoje mišljenje i stavove i, kroz lične primere ili primere drugih, govorila o diskriminaciji.

Druženje je pokazalo da deca dobro razumeju i prihvataju ovu temu, da imaju veliki broj pitanja i dilema i da je potreba za formalizovanjem što većeg broja tema u vezi sa ravnopravnošću i diskriminacijom u okviru školskih kurikuluma neophodnost. Poverenik za zaštitu ravnopravnosti posebno se zahvaljuje učiteljici Brankici Stanković i školi “Jovan Miodragović” na inicijativi za održavanje ove radionice.

Print Friendly, PDF & Email
back to top