Радионица о равноправности за ученике ОШ „Јован Миодраговић“ у Београду

Ученице и ученици одељења IV-3 ОШ „Јован Миодраговић“ у Београду имали су прилику да се детаљније упознају са значајем поштовања људских права и равноправности. Радионицу о дискриминацији, равноправности, толеранцији, различитостима и прихватању различитости одржала им је Тијана Милошевић, саветница у Поверенику за заштиту равноправности, у сарадњи и уз подршку учитељице Бранкице Станковић.

У опуштеној атмосфери деца су, кроз игрице, питалице, задатке и глуму, разговарала о дискриминацији на основу више личних својстава. Кроз бројна питања и коментаре, показали су изузетну зрелост и заинтересованост за тему људских права и равноправности, изражавала своје мишљење и ставове и, кроз личне примере или примере других, говорила о дискриминацији.

Дружење је показало да деца добро разумеју и прихватају ову тему, да имају велики број питања и дилема и да је потреба за формализовањем што већег броја тема у вези са равноправношћу и дискриминацијом у оквиру школских курикулума неопходност. Повереник за заштиту равноправности посебно се захваљује учитељици Бранкици Станковић и школи „Јован Миодраговић“ на иницијативи за одржавање ове радионице.

Print Friendly, PDF & Email
back to top