Priznanje NORBS poverenici Janković

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković dobila je priznanje za poseban doprinos retkim bolestima koju dodeljuje Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) povodom obeležavanja Međunarodnog dana retkih bolesti, 28. februara.

Svečana ceremonija dodele priznanja održana je u ambasadi Japana. Ceremoniju su otvorili ambasador Japana u Srbiji Takahiko Katsumata i supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić, dok su u diskusijama učestvovali predstavnici Vlade Republike Srbije, ministarstava nauke i zdravlja, Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, Instituta za veštačku inteligenciju, RFZO i NORBS.

Pored poverenice Janković priznanja su dobili i Tamara Vučić, dr Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Ministarstvo zdravlja. Uručena su i priznanja za višegodišnji doprinos retkim bolestima koje su dobili dr Maja Stojiljković i dr Sonja Pavlović iz Instituta za molekularnu genetiku i genetski inženjering, prof. dr Ivana Novaković, prof. dr Goran Čuturilo, dr Dušan Milisavljević, a zahvalnicu je dobio i Njegova Ekselencija Takahiko Katsumati, Ambasador Japana u Srbiji.

Print Friendly, PDF & Email
back to top