Признање НОРБС повереници Јанковић

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић добила је признање за посебан допринос ретким болестима коју додељује Национална организација за ретке болести Србије (НОРБС) поводом обележавања Међународног дана ретких болести, 28. фебруара.

Свечана церемонија доделе признања одржана је у амбасади Јапана. Церемонију су отворили амбасадор Јапана у Србији Такахико Катсумата и супруга председника Републике Србије Тамара Вучић, док су у дискусијама учествовали представници Владе Републике Србије, министарстава науке и здравља, Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, Института за вештачку интелигенцију, РФЗО и НОРБС.

Поред поверенице Јанковић признања су добили и Тамара Вучић, др Јелена Беговић, министарка науке, технолошког развоја и иновација, проф. др Сања Радојевић Шкодрић, директорка Републичког фонда за здравствено осигурање и Министарство здравља. Уручена су и признања за вишегодишњи допринос ретким болестима које су добили др Маја Стојиљковић и др Соња Павловић из Института за молекуларну генетику и генетски инжењеринг, проф. др Ивана Новаковић, проф. др Горан Чутурило, др Душан Милисављевић, а захвалницу је добио и Његова Екселенција Такахико Катсумати, Амбасадор Јапана у Србији.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top