Poverenica sa predstavnicima Saveta za štampu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković sastala se sa članovima Upravnog odbora Saveta za štampu i Komisije za žalbe.

Poverenica Janković podržala je rad ovog samoregulatornog tela, istakavši neophodnost poštovanja Kodeksa novinara Srbije, ali i antidiskriminacionih propisa u izgradnji modernog i tolerantnog demokratskog društva u kome želimo da živimo.

Članovi Upravnog odbora Saveta za štampu Vukašin Obradović i Zoran Sekulić predstavili su nov način rada tela, obavestili poverenicu o promeni Statuta i procedura prilikom donošenja odluka.

Poverenica i predstavnici Saveta za štampu saglasili su se da je, s obzirom da Kodeks novinara Srbije sadrži nekoliko tačaka koje se direktno odnose na zabranu diskriminacije, veoma važno bolje razumevanje i saradnja, pre svega na polju razmene informacija i iskustava.

Sastanku su prisustvovali i članovi i članice Komisije za žalbe Saveta za štampu Tamara Skroza, Ivana Stjelja i Vlada Mareš, kao i generalna sekretarka Saveta Gordana Novaković. Iz institucije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti sastanku su prisustvovale pomoćnice poverenice Mirjana Kecman i Kosana Beker, šefica kabineta Antigona Andonov i savetnica Tamara Vlaškalin.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top