Повереница са представницима Савета за штампу

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са члановима Управног одбора Савета за штампу и Комисије за жалбе.

Повереница Јанковић подржала је рад овог саморегулаторног тела, истакавши неопходност поштовања Кодекса новинара Србије, али и антидискриминационих прописа у изградњи модерног и толерантног демократског друштва у коме желимо да живимо.

Чланови Управног одбора Савета за штампу Вукашин Обрадовић и Зоран Секулић представили су нов начин рада тела, обавестили повереницу о промени Статута и процедура приликом доношења одлука.

Повереница и представници Савета за штампу сагласили су се да је, с обзиром да Кодекс новинара Србије садржи неколико тачака које се директно односе на забрану дискриминације, веома важно боље разумевање и сарадња, пре свега на пољу размене информација и искустава.

Састанку су присуствовали и чланови и чланице Комисије за жалбе Савета за штампу Тамара Скроза, Ивана Стјеља и Влада Мареш, као и генерална секретарка Савета Гордана Новаковић. Из институције Повереника за заштиту равноправности састанку су присуствовале помоћнице поверенице Мирјана Кецман и Косана Бекер, шефица кабинета Антигона Андонов и саветница Тамара Влашкалин.

Print Friendly, PDF & Email
back to top