Poverenica na sednici o obrazovanju nacionalnih manjina u Skupštini

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković prisustvovala je sednici Odbora Narodne skupštine za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo na kojoj je održano javno slušanje na temu: „Obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina“.

Poverenica je predstavila članovima nacionalnih saveta nacionalnih manjina rad institucije po pritužbama građana, kao i dosadašnju saradnju sa nacionalnim savetima. Tom prilikom, najavila je sastanak sa predstavnicima nacionalnih saveta, kao i organizovanje radionica i obuka za za prepoznavanje i reagovanje na diskriminaciju.

Janković je naglasila da je izuzetno značajno što se na najvišem mestu u državi, domu Narodne Skupštine, razgovara o svim ključnim temama od značaja za život naših sugrađana i sugrađanki i da je ovo mesto za razgovor o telaranciji i prihvatanju različitosti.

Javnom slušanju su pored naraodnih poslanika, prisustvovali i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, školskih uprava, Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Zavoda za udžbenike, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, Pedagoškog zavoda Vojvodine,  Delegacije EU u Beogradu i Misije OEBS-a u Srbiji.

Print Friendly, PDF & Email
back to top