Podrška programima za nezaposlene žene u Kragujevcu

Važno je da sve informacije o programima podrške koji se tiču zapošljavanja teže zapošljivih kategorija stanovništva, a naročito žena, koje su neretko diskriminisane na tržištu rada, budu lako dostupne svim građanima, rekla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković na prezentaciji informatora “Programi podrške za nezaposlene žene”, koja je održana u Kragujevcu.

U Skupstini grada Kragujevca predstavljene su i aktivnosti lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost planirane za ovu godinu, a poverenica je ocenila da teme rodne ravnopravnosti treba da budu visoko na listi prioriteta u lokalnim zajednicama, jer je važno obezbediti uslove da svi imaju jednake šanse.

Poverenica je iskoristila priliku da poseti Institut za javno zdravlje Kragujevac, gde je održan konstruktivni radni sastanak, kome su prisustvovali i ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov, članica gradskog privremenog veća za zdravstvo i socijalnu politiku dr Gordana Damnjanović, direktor Instituta za javno zdravlje Kragujevac dr Nebojša Ranković, prof. dr Sanja Kocić, prof.dr Ivana Simić Vukomanović, prof. dr Svetlana Radević i Dejan Nestorović.

Print Friendly, PDF & Email
back to top