Подршка програмима за незапослене жене у Крагујевцу

Важно је да све информације о програмима подршке који се тичу запошљавања теже запошљивих категорија становништва, а нарочито жена, које су неретко дискриминисане на тржишту рада, буду лако доступне свим грађанима, рекла је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић на презентацији информатора „Програми подршке за незапослене жене“, која је одржана у Крагујевцу.

У Скупстини града Крагујевца представљене су и активности локалног акционог плана за родну равноправност планиране за ову годину, а повереница је оценила да теме родне равноправности треба да буду високо на листи приоритета у локалним заједницама, јер је важно обезбедити услове да сви имају једнаке шансе.

Повереница је искористила прилику да посети Институт за јавно здравље Крагујевац, где је одржан конструктивни радни састанак, коме су присуствовали и министар за људска и мањинска права Томислав Жигманов, чланица градског привременог већа за здравство и социјалну политику др Гордана Дамњановић, директор Института за јавно здравље Крагујевац др Небојша Ранковић, проф. др Сања Коцић, проф.др Ивана Симић Вукомановић, проф. др Светлана Радевић и Дејан Несторовић.

Print Friendly, PDF & Email
back to top