Otvara se izložba “SVI SMO JEDNAKI I MOŽEMO ZAJEDNO!”

 

U ponedeljak 16. marta 2015. godine u Dečjem kulturnom centru Beograd svečano se otvara izložba likovnih radova koje su deca iz škola širom Srbije poslala na konkurs Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i UNICEF-a “SVI SMO JEDNAKI I MOŽEMO ZAJEDNO”.

Izložbu će otvoriti poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić i direktor kancelarije UNICEF-a za Srbiju Mišel Sen Lo i tom prilikom najboljim učesnicima i učesnicama likovnog konkursa uručiti vredne nagrade.

Konkurs za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, zajednički su organizovali Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Fond Ujedinjenih nacija za decu (UNICEF). Cilj konkursa je bilo promovisanje ravnopravnosti i poštovanje različitosti, čime smo želeli da kod učenika i učenica osnovnih škola u Srbiji podignemo stepen tolerancije i nivo svesti i osetljivosti za prepoznavanje diskriminacije.

Žiri, sastavljen od članova i članica Panela mladih “Isterivači diskriminacije” Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, imao je težak zadatak, jer je među više od hiljadu pristiglih radova trebalo da izabere po tri najbolja crteža, u kategoriji uzrasta od I do IV razreda i od V do VIII razreda osnovne škole.

Izložba se održava u DKC Beograd, Takovska 8, od 16. do 21. marta 2015. godine.

Print Friendly, PDF & Email
back to top