Отвара се изложба „СВИ СМО ЈЕДНАКИ И МОЖЕМО ЗАЈЕДНО!“

 

У понедељак 16. марта 2015. године у Дечјем културном центру Београд свечано се отвара изложба ликовних радова које су деца из школа широм Србије послала на конкурс Повереника за заштиту равноправности и УНИЦЕФ-а „СВИ СМО ЈЕДНАКИ И МОЖЕМО ЗАЈЕДНО“.

Изложбу ће отворити повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић и директор канцеларије УНИЦЕФ-а за Србију Мишел Сен Ло и том приликом најбољим учесницима и учесницама ликовног конкурса уручити вредне награде.

Конкурс за ученике и ученице основних и средњих школа из целе Србије, заједнички су организовали Повереник за заштиту равноправности и Фонд Уједињених нација за децу (УНИЦЕФ). Циљ конкурса је било промовисање равноправности и поштовање различитости, чиме смо желели да код ученика и ученица основних школа у Србији подигнемо степен толеранције и ниво свести и осетљивости за препознавање дискриминације.

Жири, састављен од чланова и чланица Панела младих „Истеривачи дискриминације“ Повереника за заштиту равноправности, имао је тежак задатак, јер је међу више од хиљаду пристиглих радова требало да изабере по три најбоља цртежа, у категорији узраста од I до IV разреда и од V до VIII разреда основне школе.

Изложба се одржава у ДКЦ Београд, Таковска 8, од 16. до 21. марта 2015. године.

Print Friendly, PDF & Email
back to top