Obaveštenje za javnost povodom pritužbe privrednog društva Adria News d.o.o. i novinarke Nataše Kovačev, protiv Srpske pravoslavne crkve – Eparhije bačke

U postupku povodom  pritužbe koju su , preko punomoćnika advokata, podneli privredno društvo Adria News d.o.o. i novinarka Nataša Kovačev, protiv Srpske pravoslavne crkve – Eparhije bačke, sekretara Bačke eparhije Vladana Simića i sveštenika Jovana Kezana,  poverenica za zaštitu ravnopravnosti dala je mišljenje da su zabranom ulaska novinarki televizije N1, Nataši Kovačev, u portu Crkve Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg gde se služio parastos žrtvama Racije, Eparhija bačka, sekretar Eparhije Vladan Simić i sveštenik Jovan Kezan, povredili odredbe  Zakona o zabrani diskriminacije.

Sekretaru Eparhije Vladanu Simiću i svešteniku Jovanu Kezanu preporučeno je da upute pisano izvinjenje novinarki Nataši Kovačev, kao i da ubuduće vode računa da se pridržavaju propisa o zabrani diskriminacije.

S obzirom da Vladan Simić i Jovan Kezan  nisu postupili po preporuci ni posle opomene u zakonskom roku od 30 dana, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, u skladu sa Zakonom, o tome obaveštava javnost.

Print Friendly, PDF & Email
back to top