Обавештење за јавност поводом притужбе привредног друштва Аdriа Nеws d.о.о. и новинарке Наташе Ковачев, против Српске православне цркве – Епархије бачке

У пoступку поводом  притужбе коју су , преко пуномоћника адвоката, поднели привредно друштво Аdriа Nеws d.о.о. и новинарка Наташа Ковачев, против Српске православне цркве – Епархије бачке, секретара Бачке епархије Владана Симића и свештеника Јована Кезана,  повереница за заштиту равноправности дала је мишљење да су забраном уласка новинарки телевизије Н1, Наташи Ковачев, у порту Цркве Светог Богојављења Господњег где се служио парастос жртвама Рације, Епархија бачка, секретар Епархије Владан Симић и свештеник Јован Кезан, повредили одредбе  Закона о забрани дискриминације.

Секретару Епархије Владану Симићу и свештенику Јовану Кезану препоручено је да упуте писано извињење новинарки Наташи Ковачев, као и да убудуће воде рачуна да се придржавају прописа о забрани дискриминације.

С обзиром да Владан Симић и Јован Кезан  нису поступили по препоруци ни после oпoмeнe у законском року од 30 дана, пoвeрeницa зa зaштиту рaвнoпрaвнoсти, у складу са Законом, о томе обавештава јавност.

Print Friendly, PDF & Email
back to top